Plat dak isoleren
gekleefde epdm lichthellend dak

PLAT DAK ISOLEREN

Uw plat dak isoleren in combinatie met een dakbedekking in EPDM

Wilt u een bestaand plat dak laten isoleren? Contacteer dan Dakrubbercentrale. Wij plaatsen de isolatie en leggen daarboven een nieuwe dakbedekking in EPDM. Nodig ons uit voor een gratis technische inspectie van uw plat dak.

Pas sinds een tiental jaar wordt er veel aandacht besteedt aan het isoleren van een plat dak. Woningen die ouder zijn, verliezen veel warmte via hun ongeïsoleerde of slecht geïsoleerde platte daken. Een plat dak isoleren betekent meteen ook dat u een nieuwe dakbedekking nodig hebt. Dakrubbercentrale biedt zowel voor de isolatie als de nieuwe dakbedekking de beste opties.

PIR als isolatiemateriaal

Wij adviseren PIR (polyisocyanuraat) als isolatiemateriaal voor uw plat dak. Daarnaast zijn ook andere isolatiematerialen mogelijk. Uiteindelijk neemt u de finale beslissing. PIR heeft alleszins als grote voordeel dat het bijzonder hoge isolatiewaardes garandeert zonder te veel extra hoogte in te nemen op uw plat dak. Bovendien kenmerkt dit materiaal zich door een grote drukvastheid. Isolatieplaten in PIR kunnen, afhankelijk van de situatie, los geplaatst worden, verlijmd of mechanisch bevestigd.

Bij Dakrubbercentrale mag u rekenen op een vakkundige plaatsing:

  •  Dit betekent dat eventuele spleten en kieren tussen de isolatiematerialen volledig afgedicht zijn.
  •  Ook voorzien we onder de isolatie het juiste dampscherm om vochtproblemen te vermijden.

EPDM voor de dakbedekking

Het isoleren van uw plat dak met isolatieplaten betekent ook dat u een nieuwe dakbedekking nodig heeft. Om een optimale waterdichtheid te garanderen, adviseert Dakrubbercentrale EPDM-folie in plaats van roofing. De levensduur van een dakbedekking in EPDM bedraagt vijftig jaar of meer. Wij plaatsen EPDM altijd met kimfixatie om het lostrekken aan de opstanden te voorkomen. Laat u overtuigen door de vele voordelen van EPDM:

  •  Bestand tegen UV-stralen van de zon.
  •  Elasticiteit van 400% om scheuren te vermijden.
  •  EPDM-folie kan op een particuliere woning meestal in één stuk en naadloos geplaatst worden. Resultaat: 100% waterdichtheid.
  •  Snelle plaatsing zonder vlammen

Kies voor Dakrubbercentrale

Om uw plat dak te isoleren gaat u best in zee met een ervaren partner. Dakrubbercentrale specialiseert zich al meer dan twintig jaar in dakbedekkingen in EPDM en het isoleren van een plat dak. Wij staan garant voor een totaalservice. Ook bijvoorbeeld het opmetsen van de opkantmuren – dikwijls nodig bij het isoleren van een plat dak – nemen wij voor onze rekening.

Nodig ons uit voor een gratis visuele inspectie van uw plat dak? We werken een gedetailleerd technisch voorstel uit om uw plat dak te isoleren.

epdm gekleefd nieuwbouw

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN EPDM VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties voor nieuwbouw

Plat dak geballast en gekleefd systeem
lichtstraat - TPO dakbedekking
losliggende epdm nieuwbouw

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie