EPDM altijd mét kimfixatie
gekleefde epdm lichthellend dak

ALTIJD MET KIMFIXATIE

Uw garantie op een lange levensduur: altijd mét kimfixatie

Elke dakbedekking in EPDM die wij installeren, bevat een kimfixatie rondom. Een kimfixatie is onmisbaar wanneer u waterlekken, lostrekken of scheurvorming in de EPDM-folie wil voorkomen. Ook de officiële overheidsinstanties adviseren in alle omstandigheden het plaatsen van een kimfixatie.

Waarom een kimfixatie?

EPDM heeft als synthetisch dakrubber de eigenschap om te krimpen bij dalende temperaturen en uit te zetten bij warmte. Op zich een uitstekende eigenschap, want deze elasticiteit verhindert dat er scheuren of breuken ontstaan. De EPDM keert uiteindelijk altijd terug naar zijn oorspronkelijke toestand. Deze elasticiteit heeft evenwel één groot nadeel: in de hoeken van het dak of ter hoogte van dakkoepels – waar de EPDM naar een opwaartse stand gaat – ontstaan er grote trekkrachten. Door deze enorme krachten trekt de EPDM zich na verloop van tijd los met alle nadelige gevolgen zoals risico’s op waterlekken. Geen enkele lijm kan dit tegenhouden, alleen een stevige mechanische bevestiging in de vorm van een kimfixatie volstaat.

 

Wat is een kimfixatie?

Een kimfixatie vermijdt dat de EPDM-folie loskomt in de hoeken. Zo worden er volledig rondom en vlakbij de opkant gewapende strips mechanisch bevestigd op het dak. Via een proces van vulkanisatie maken we een verbinding tussen de EPDM-folie en de strips. De mechanisch bevestigde strips en de EPDM-folie vormen samen een oersterk geheel dat zelfs bij de grootste trekkrachten niet meer loskomt.

Wat zeggen de officiële instanties over kimfixatie?

Het Wetenschappelijk Technisch Centrum België (WTCB) deelt mee dat een kimfixatie altijd noodzakelijk is. In de Technische Voorlichting nr. 239 van 10/2010 in paragraaf 6 ‘De Afdichting’ en meer specifiek op bladzijde 40 schrijft het WTCB:

“De overheid wenst de consument duidelijk te informeren over de correcte verwerkingvoorschriften welke van toepassing zijn voor alle dakdichtingsystemen. Onafhankelijk van de gekozen afdichting (eenlaags, meerlaags, synthetisch of bitumineus) en het weerhouden mechanische-bevestigingssyteem, dient men steeds een kimfixatie aan te brengen aan alle dakdoorvoeringen, dakranden en opstanden.”

EPDM kiezel nieuwbouw

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een dakbedekking in EPDM?

 

Wenst u een vakkundige uitvoering van een dakbedekking in EPDM? Ontdek waarom u best kiest voor Dakrubbercentrale.

Is uw plat dak toe aan een grondige renovatiebeurt of wenst u een dakbedekking op een nieuw plat dak? Contacteer ons voor een plaatsbezoek en een vrijblijvende offerte.

 

 

Plat dak geballast en gekleefd systeem

Meer weten over onze mogelijkheden van EPDM voor jouw plat dak?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties voor nieuwbouw

Plat dak geballast en gekleefd systeem
lichtstraat - TPO dakbedekking
losliggende epdm nieuwbouw

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie