EPDM voor afwerking plat dak | DRC

EPDM voor de afwerking van je plat dak?

EPDM of synthetische dakrubber biedt als dakbedekking de perfecte oplossing voor je plat of licht hellend dak. Dakrubbercentrale specialiseert zich als Firestone Master Contractor sinds 1995 in dit vernieuwend type dakbedekking. Vooral op vlak van waterdichtheid scoort een dakbedekking in EPDM-folie uitstekend.

EPDM is zowel geschikt voor dakrenovatie als nieuwe daken. Ook wanneer je hebt af te rekenen met een lekkend plat dak of een ontoereikende dakisolatie biedt EPDM de perfecte oplossing.

Nooit scheuren of breuken

EPDM-folie heeft een elasticiteit van 400% en is volledig resistent tegen de inwerking van UV-stralen. Dit maakt van synthetische rubber de ideale onderhoudsvrije dakbedekking. Onder invloed van de temperatuurschommelingen ’s winters en ’s zomers krimpt en zet de EPDM-folie uit zonder risico op scheuren of breuken. Ook een jarenlange blootstelling aan de zon heeft geen invloed op de uitstekende elastische eigenschappen. Tal van verouderingsproeven bevestigen deze unieke eigenschappen.

100% waterdicht

In tegenstelling tot roofing waarbij er talloze naden ontstaan, kan een dakbedekking EPDM met een minimum aan naden worden geplaatst. Bij de meeste particuliere woningen is zelfs een naadloze plaatsing met een EPDM-folie uit één stuk perfect haalbaar. Altijd met kimfixatie Ideaal voor waterrecuperatie Aangezien EPDM een oersterk materiaal is, mag je na een vakkundige plaatsing rekenen op 100% waterdichtheid. Wij plaatsen elke dakbedekking in EPDM mét kimfixatie zodat u zich op vlak van waterdichtheid geen zorgen hoeft te maken.

Altijd met kimfixatie

Een kimfixatie is onmisbaar wanneer u waterlekken, lostrekken of scheurvorming in de EPDM-folie wil voorkomen. Een kimfixatie vermijdt dat de EPDM-folie loskomt in de hoeken. Zo worden er volledig rondom en vlakbij de opkant gewapende strips mechanisch bevestigd op het dak. Via een proces van vulkanisatie maken we een verbinding tussen de EPDM-folie en de strips. De mechanisch bevestigde strips en de EPDM-folie vormen samen een oersterk geheel dat zelfs bij de grootste trekkrachten niet meer loskomt.

Ideaal voor waterrecuperatie

EPDM is uiterst geschikt voor systemen die het regenwater van uw plat dak recupereren voor hergebruik. Zo geeft EPDM als solide materiaal geen afscheiding van losse deeltjes die een recuperatiesysteem kunnen blokkeren. Ook een extra coating is niet nodig.

Een plaatsingsysteem voor elke dakstructuur

Bij het plaatsen van EPDM komen er nooit vlammen aan te pas, wat meteen positief is voor de brandveiligheid. We spreken dus altijd van een ‘koude’ plaatsing. Wel bestaan er verschillende plaatsingssystemen. U mag rekenen op het nodige deskundig advies om voor uw plat dak de juiste werkwijze te selecteren. Voor elke soort dakopbouw hebben wij een oplossing in huis. In elk geval leent EPDM-folie zich voor een snelle plaatsing. We zetten kort de verschillende plaatsingsmogelijkheden op een rijtje.

Ballast

De EPDM-dakbedekking wordt netjes op zijn plaats gehouden door de zware last van kiezels, terrastegels of een daktuin. Het spreekt voor zich dat we deze methode alleen voorstellen wanneer uw dak over voldoende draagkracht beschikt.

Verlijmen

Met een gespecialiseerde lijm bevestigen we de EPDM-folie op uw plat dak. Deze plaatsingsmethode is ideaal voor vreemde dakvormen en onregelmatige dakvlakken, maar kan alleen wanneer het onderliggende dakmateriaal zich leent tot verlijmen. Voor elke soort dakopbouw hebben wij een oplossing in huis. In elk geval leent EPDM-folie zich voor een snelle plaatsing. We zetten kort de verschillende plaatsingsmogelijkheden op een rijtje.

Mechanische bevestiging

Voor mechanische bevestiging bestaan er twee methodes. In de eerste methode wordt de EPDM-folie niet geperforeerd, maar wordt deze ‘gekleefd’ op mechanisch bevestigde strips die zich volledig onder de folie bevinden. In de tweede methode gaan de bevestigers wel door de EPDM-folie. De EPDM wordt op zijn plaats gehouden door latten bovenop de folie. Uiteraard werken we alles volledig waterdicht af. De keuze van bevestigers hangt af van de onderliggende dakstructuur.

Master Contractor van Firestone

Wij zijn al zeven opeenvolgende keren officieel erkend door Firestone als Master Contractor, een belangrijke erkenning die we slechts kunnen behouden na regelmatige strenge audits. Als u samenwerkt met een Master Contractor van Firestone dan mag u zeker zijn van kwaliteitsvolle materialen en een vakkundige plaatsing.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN EPDM VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier onze realisaties met EPDM

losliggende epdm nieuwbouw
gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie