Waarom is EPDM de beste dakbedekking?

EPDM met grind vaak de juiste dakbedekking

Waarom is EPDM de beste dakbedekking?

EPDM wordt sinds jaren algemeen erkend als de beste dakbedekking. Deze rubberfolie overtuigt steeds meer bouwers en verbouwers om niet te kiezen voor de traditionele roofing (bitumen). Zowel de levensduur, de kwaliteit, de lage onderhoudskost als de waterdichtheid spelen in het voordeel van EPDM. Zo is EPDM perfect voor dakrenovatie aangezien de bestaande versleten roofing gewoon kan blijven liggen. We geven u drie argumenten om te kiezen voor EPDM.

1.   100% waterdicht, geen risico op lekken

EPMD-rubberfolie wordt in één groot naadloos geheel op uw dak aangebracht. Door het ontbreken van naden is er geen risico op lekken door loskomende naden. Een vakman werkt bovendien de aansluitingen met tapbuizen, schoorstenen,… perfect af. Dankzij het correct aanbrengen van kimfixatie in de randzone, is het loskomen van de EPDM onmogelijk.

 

2.   EPDM gaat probleemloos 50 jaar mee

EPMD is bijzonder elastisch en volledig resistent tegen het jarenlang inwerken van de UV-stralen van de zon. Daardoor vormt het krimpen en uitzetten van EPDM door de wisselende weersomstandigheden geen enkel probleem. De UV-stralen leiden, in tegenstelling tot bij roofing (bitumen), niet tot barsten en scheuren. Dit alles maakt dat EPDM-dakbedekking probleemloos meer dan vijftig jaar meegaat.

Plat dak geballast en gekleefd systeem

3.   Bijzonder lage onderhoudskost

In principe vraagt EPDM geen onderhoud. Zo kunnen wortels zich onmogelijk in de EPDM-folie nestelen. Wél is EPDM op elk moment van het jaar zonder risico op schade beloopbaar zodat u uw plat dak altijd kunt inspecteren zoals aangewezen. Vooral het verwijderen van bladeren en ander vuil ter hoogte van de aftapbuis is ook bij EPDM belangrijk.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties

gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie