Tover je plat dak om in een prachtig zonneterras met kunstgras

EPDM met grind vaak de juiste dakbedekking

Tover je plat dak om in een prachtig zonneterras met kunstgras

Van je plat dak een prachtig zonneterras maken? Dan breng je bovenop de EPDM een laag kunstgras aan in de kleur die je wenst. Een tafeltje en wat ligstoelen erbij en je hebt een geweldige tuin bovenop je dak. Inspiratie nodig voor jouw dakterras? Lees snel verder!

 

 

De veelzijdigheid van EPDM is een echte troef als je je dak wil omtoveren tot terras. Kunstgras en tegels, bijvoorbeeld, kunnen rechtstreeks op de EPDM-folie worden gekleefd met contactlijm.

Het is een prima alternatief voor een groendak als je dak niet voldoende gewicht kan dragen.

Duizend tinten groen

Kunstgras is in allerlei tinten groen beschikbaar – en zelfs in andere kleuren! Met andere woorden: je kunt er elke richting mee uit die je wil. Liever een blauw of rood grastapijt? Jij je zin! Of ga voor een combinatie van kleuren en vormen en creëer een speciaal effect. Kunstgras is bovendien onderhoudsarm. Enkele keren per jaar goed uitborstelen met een harde borstel volstaat om het gras te reinigen.

 

Plat dak geballast en gekleefd systeem

Geen last meer van graspollen dankzij kunstgras

Kunstgras is ook ideaal voor wie lijdt aan hooikoorts. Kunstgras verspreidt namelijk geen pollen. Het trekt geen ongedierte aan en van mollen heb je ook geen last. Heb je huisdieren of kinderen? Laat ze zorgeloos spelen op je dakterras met kunstgras. Ze worden niet vuil en vallen steeds zacht.

Kunstgras op je dak in combinatie met planten

Breng je dakterras tot leven met kunstgras in combinatie met planten. Voorzie bijvoorbeeld een plantvak waar je altijd groenblijvende planten in plaatst. Zo breng je de natuur nog meer naar je terras.

Lijkt het je wel wat, kunstgras op je dakterras? Informeer steeds bij je architect of de dakconstructie stevig genoeg is.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties

gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie