Roofing voor afwerking plat dak | DRC

Roofing als afwerking van je plat dak?

Ondanks de opkomst van andere dakdichtingsmaterialen blijft roofing (bitumen) een populair materiaal voor de afwerking van een plak dak. Dit bitumineus materiaal wordt met een vlam aangebracht. Roofing wordt geplaatst in smalle banen, waardoor het onvermijdelijk leidt tot talrijke naden in je plat dak. De levensduur blijft beperkt tot 25 jaar.

Waarom kiezen voor roofing als dakbedekking?

Technische evolutie van roofing

Roofing bevat bitumen, een stof die overblijft na de raffinage van olie. Bij verhitting wordt dit een stroperige vloeistof. De afgelopen jaren onderging ook roofing een hele technologische evolutie. Zo wordt roofing vandaag vervaardigd met gemodificeerde bitumen, wat betere fysische eigenschappen garandeert.

Budgetvriendelijk, maar lagere levensduur

Roofing is een uiterst budgetvriendelijke dakbedekking. De levensduur ligt evenwel lager dan de meeste overige dakdichtingsmaterialen. Zo is roofing minder bestand tegen de inwerking van UV-straling van de zon. Daarbij is het belangrijk om de toestand van het dak regelmatig visueel te inspecteren.

Meerdere lagen voor goede waterdichting

Bovendien heb je bij roofing meerdere lagen nodig om de waterdichting te garanderen. Het hoge aantal naden verhoogt de kans op waterinsijpeling.

Minder geschikt voor waterrecuperatie

Door de loskomende deeltjes (leislag) is roofing minder geschikt voor waterrecuperatiesystemen.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN ROOFING VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier onze realisaties met roofing

Plat dak geballast en gekleefd systeem

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie