Groendak op je plat dak | DRC

Kies voor een groendak op je plat dak

Ook voor de realisatie van een groen dak ben je bij DRC aan het juiste adres. Vooraleer we de volledige dakopbouw van een groendak realiseren, analyseren we of je plat dak voldoende
draagkracht garandeert. Zowel extensieve als intensieve groendaken behoren tot onze mogelijkheden.

Met een groendak draag je bij in de strijd tegen de klimaatopwarming. Een groendak zorgt als stukje natuur niet alleen voor de verwerking van CO², in de zomer en lente levert een groendak extra verkoeling op voor je gebouw. Bovendien verhoog je met een groendak de biodiversiteit, wat zeker een meerwaarde biedt in een stedelijke omgeving.

We onderscheiden de extensieve en de intensieve groendaken. In beide gevallen kan je bij DRC terecht.

Extensieve groendaken

Extensieve groendaken zijn, buiten het uitvoeren van beperkte onderhoudstaken, niet bedoeld om te betreden. De vegetatiekeuze is beperkt. De keuze van foutieve planten leidt mogelijk tot overwoekering. Vaak wordt geopteerd voor sedum en mossen.

Intensieve groendaken

Een intensief groendak kan je het best vergelijken met een daktuin. Dit groendak vraagt hetzelfde onderhoud als een gewone tuin. Het dak is vrij toegankelijk zodat je maximaal kan genieten van je groendak. Ook heb je meer keuze voor de vegetatiemogelijkheden. Een intensief groendak vereist evenwel een grotere draagkracht van het dak, waardoor de kostprijs mogelijk hoger ligt.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN GROENDAK OP JE PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele gerealiseerde groendaken

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie