Voordelen van dakvensters op maat?

EPDM met grind vaak de juiste dakbedekking

Wat zijn de voordelen van een dakvenster of dakkoepel op maat?

Er bestaan tal van mogelijke manieren om via een dakvenster of dakkoepel licht naar binnen te halen bij een plat of licht hellend dak. Tal van bekende merken bieden verschillende types. In elk geval is het steeds zoeken naar de juiste maatvoering om voor een bestaande dakopening het juiste dakvenster of een dakkoepel te voorzien. Soms biedt maatwerk een mogelijke oplossing.

Elk platdakvenster kan probleemloos geplaatst en aangewerkt op een plat of licht hellend dak met EPDM.  Voor een nieuwbouw is het alleszins aan te raden om het gat aan te passen aan de standaardmaten van de beschikbare platdakvensters en dakkoepels. Er bestaan verschillende soorten platdakvensters in ronde, vierkante en rechthoekige vormen.

Allereerst zijn er de vlakke platdakvensters. De dakvensters hebben een vlakke beglazing. Deze kan worden uitgerust met een buitenzonwering om overmatig zonlicht tegen te houden. Het vlakke platdakvenster kan opengezet worden voor een optimale ventilatie.

Plat dak geballast en gekleefd systeem

Een platdakvenster met koepel is uitgerust met een koepel van kunststof, polycarbonaat of acrylaat. Een koepel haalt een maximum aan licht naar binnen. Er bestaan ook systemen waarbij de koepel kan geopend worden voor extra ventilatie. Uiteraard gebeurt het openen en sluiten best elektronisch met een afstandsbediening. Een regensensor voorkomt ongelukjes bij onverwachte regenbuien.

Een lichtstraat wordt vandaag vaak gebruikt om extra licht binnen te halen in een aanbouw of achterbouw.  Een lichtstraat wordt volledig op maat gemaakt met raamprofielen in aluminium of pvc.

Dakrubbercentrale voorziet, volledig naar wens, jouw plat of licht hellend dak van een platdakvenster, een dakkoepel of een lichtstraat. Wanneer er geen bestaande modellen passen, dan biedt maatwerk altijd een oplossing.

MEER WETEN OVER EEN DAKVENSTER OF -KOEPEL OP MAAT?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties

gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie