Roofingdak renoveren met EPDM?

EPDM met grind vaak de juiste dakbedekking

Wat zijn de mogelijkheden om een bestaand roofingdak met EPDM te renoveren

EPDM is uitermate geschikt om een bestaand roofingdak te isoleren. EPDM kan op meerdere manieren worden aangebracht, zodat er altijd wel een geschikte methode is. Wanneer u uw plat dak met EPDM renoveert, dan is de dakbedekking opnieuw goed voor de komende vijftig jaar.

Vele oude platte daken kampen met barsten en gescheurde roofing waardoor de waterdichtheid in het gedrang komt. Vaak is het mogelijk om er nog een extra laag roofing op te branden, maar dat is niet meer dan een tijdelijk lapmiddel.

 

Bovendien: des te meer lagen roofing (bitumen), des te moeilijker om bij brand het vuur te doven. Zo verspreidt het vuur zich snel tussen de lagen, zonder dat de brandweer dit afdoend kan blussen.

 

EPDM als perfect alternatief

EPDM is een perfect alternatief. EPDM is een synthetische dakrubber met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar. Het materiaal is uitermate flexibel en soepel, waardoor het nooit scheurt of barst.

 

EPDM is bijzonder goed bestand tegen de inwerking van zonnestralen. Bovendien maakt EPDM uw plat dak uitermate goed bewandelbaar zonder risico op perforatie of andere beschadigingen.

Plat dak geballast en gekleefd systeem

Verschillende bevestigingsmethodes

Hoe EPDM op uw bestaand roofingdak wordt gelegd, is afhankelijk van de dakconstructie. In principe hoeft de roofing niet verwijderd te worden. Zo kan EPDM mogelijks gekleefd worden op de bestaande ondergrond. Daarnaast is het mogelijk om de EPDM mechanisch te verankeren. Een laatste optie is een verankering met ballast.

 

Dakrenovatie in combinatie met isolatie

Een dakrenovatie met EPDM is ook mogelijk in combinatie met het plaatsen van isolatie. Wanneer de onderliggende roofinglaag zich nog in een goede staat bevindt, kan dit als dampscherm gebruikt worden. Zo moet er aan de warme zijde van het dak altijd een dampscherm liggen, dan pas komt de isolatie en vervolgens de dakbedekking in EPDM.

 

Wanneer de roofing niet meer vochtdicht is, dan moet deze eerst hersteld worden.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties

gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie