Waarom een plat dak isoleren?

EPDM met grind vaak de juiste dakbedekking

Waarom is het belangrijk om een plat dak te isoleren?

Tot amper tien jaar geleden, was het ongebruikelijk om een plat of licht hellend dak te isoleren. Hierdoor verliezen vele bestaande woningen – ook als ze nog niet zo oud zijn – veel warmte via het plat dak. Toch is een plat dak na-isoleren perfect mogelijk.

Warme lucht stijgt. Meteen is dat één van de belangrijkste redenen om uw plat dak goed te isoleren. Een ongeïsoleerd plat dak leidt onvermijdelijk tot heel wat warmteverlies en hogere energiefacturen.

 

Geïsoleerd plat dak: verplicht!

De Vlaamse regering heeft de Vlaamse Dakisolatienorm in het leven geroepen, welke vanaf 1 januari 2015 van kracht zal zijn. Stapsgewijs zal het ontbreken van (of een tekort aan) dakisolatie zwaarder doorwegen in de evaluatie van de woningkwaliteit. Vanaf 2020 zal een woning zelfs ongeschikt verklaard kunnen worden op basis van het ontbreken van dakisolatie, waardoor deze woning niet meer verhuurd mag worden.

 

Plat dak geballast en gekleefd systeem

PIR isolatieplaten

Het na-isoleren van een platdak is perfect mogelijk. Dakrubbercentrale adviseert hiervoor het gebruik van PIR isolatieplaten. Deze platen zijn uitermate drukvast, waardoor het plat dak perfect beloopbaar blijft. Daarnaast biedt PIR de hoogste isolatiewaarde voor de minste dikte.

 

De minimum isolatiedikte met PIR bedraagt 8 centimeter. Wij adviseren minimum 10 centimeter. Met deze isolatiedikte komt u perfect in aanmerking voor alle overheidspremies. Des te dikker de isolatie, des te hoger het isolerend vermogen van uw plat dak.

 

In combinatie met EPDM

In combinatie met EPDM als dakbedekking kunnen wij de PIR-isolatie op elk bestaand plat dak aanbrengen. Ook wanneer de dakopstanden moeten verhoogd worden, doen wij het nodige. Onze isolatie voldoet aan de brandnormering BROOF (T1).

 

MEER WETEN OVER HET ISOLEREN VAN JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties

gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie