Vraagt een plat dak ook onderhoud?

EPDM met grind vaak de juiste dakbedekking

Vraagt een plat dak ook onderhoud?

Absoluut, wist u zelfs dat u verplicht bent om uw plat dak jaarlijks te inspecteren en waar nodig herstellingen uit te voeren. Bij ernstige waterschade komt de verzekering mogelijk niet over de brug wanneer u te weinig aandacht besteedde aan het onderhoud van uw plat dak. Op vlak van onderhoudskost zien we wel grote verschillen tussen EPDM en traditionele roofing. Terwijl roofing snel slijtage vertoont en herstellingen zich vrij snel opdringen, bent u bij correct aangebrachte EPDM verzekerd van 50 jaar ‘zorgeloos dakplezier’.

Waarom is een jaarlijkse dakinspectie onmisbaar?

Wanneer u de toestand van uw dak niet regelmatig inspecteert, loopt u het risico dat kleine probleempjes uitgroeien tot grote schade.

 

Kleine waterlekken, een opstapeling van bladeren ter hoogte van de tapbuis, een loden slabbe die is losgekomen, de dakrandafwerking die los zit, de waterdichte aansluiting van dakkoepels,… Al deze technische elementen zijn van groot belang om de waterdichtheid van uw dak blijvend te garanderen. Dat geldt ook voor een dakbedekking in EPDM. Bij roofing moet u bijkomend de vele naden controleren.

 

Zeker wanneer u nog roofing (bitumen) op uw plat dak hebt liggen, bestaat het risico dat er begroeiing ontstaat op uw dak. In tegenstelling tot bij EPDM dat volledig wortelvast is, nestelen wortels zich in de roofing en richten ze schade aan.

 

Let bij roofing wel goed op dat u de dakbedekking, zeker in de winter, niet beschadigt. Bij EPDM vormt deze toegankelijkheid geen enkel probleem.

Plat dak geballast en gekleefd systeem

Moet ik deze inspecties zelf uitvoeren?

In principe wel, slechts weinig dakbedrijven zijn bereid om jaarlijks tot bij u te komen voor een eenvoudige dakinspectie. Klanten van Dakrubbercentrale hebben daarentegen geluk. Zij kunnen intekenen op de bijzonder aantrekkelijke formule ‘Klant voor het leven’.

 

Voor een beperkte jaarforfait komen de specialisten van Dakrubbercentrale jaarlijks langs voor een visuele inspectie. Alle nodige herstellingen en reinigingswerken worden binnen deze lage prijs uitgevoerd om uw dak vele jaren lang in topconditie te houden. Vooral voor verenigingen van mede-eigenaars is deze onderhoudsformule uiterst aantrekkelijk.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties

gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie