Voordelen van een onderhoudscontract voor een plat dak

EPDM met grind vaak de juiste dakbedekking

Voordelen van een onderhoudscontract voor een plat dak

Periodiek dakonderhoud is essentieel om schade aan je plat dak te voorkomen. Daarom raden wij alle eigenaars van een plat dak aan een onderhoudscontract af te sluiten. De dakwerker controleert het dak een paar keer per jaar en voert indien nodig kleine herstellings- en reinigingswerken uit zodat lekken en andere schade geen kans maken. In dit artikel kom je meer te weten over de voordelen van een onderhoudscontract.

Dakonderhoud is heel belangrijk voor een plat dak. Wie tijdig ingrijpt, kan namelijk heel wat extra kosten vermijden. Jammer genoeg zijn niet alle eigenaars daarvan overtuigd. Wij raden echter iedereen aan om een onderhoudscontract af te sluiten. En wel om de volgende redenen:

1) Twee keer per jaar (of vaker) een grondige inspectie

Afhankelijk van de gekozen formule komt een gespecialiseerde vakman je plat dak twee of meerdere keren per jaar controleren en inspecteren. Zijn er scheuren in de dakbedekking? Wordt het regenwater vlot afgevoerd? Zijn er vuilophopingen die voor problemen kunnen zorgen? Is er eventueel onkruid- of mosvorming? Periodieke controle voor en na de winter voorkomt erger.

2) Je dak blijft in topconditie

Door je plat dak regelmatig te laten controleren door een gespecialiseerde firma blijft je dak in topconditie. Dat is belangrijk, want lekken kunnen ernstige gevolgen hebben. Als je dakisolatie nat wordt, verliest je dak zijn isolerende functie en dat laat zich voelen aan je energiefactuur. Hoe korter je op de bal kunt spelen, hoe beter voor je portemonnee.

Plat dak geballast en gekleefd systeem

3) Gunstig bij schadeclaim voor waterschade

Verzekeringsmaatschappijen hechten veel belang aan dakonderhoud in geval van schade. Dien je een schadeclaim in en kun je aantonen dat je een dakonderhoudscontract hebt bij een erkende firma? Dan is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij je schadeclaim inwilligt. Blijkt dat je dak in het verleden onvoldoende is onderhouden, dan kan het zijn dat ze zich terugtrekken. Het niet-uitvoeren van onderhoud tijdens de wettelijk bepaalde tienjarige garantieperiode kan ook aanleiding geven tot het vervallen van de garantie van de dakafdichter.

Conclusie: een onderhoudscontract vraagt in het begin misschien een extra financiële inspanning, maar op termijn wint die investering zichzelf terug.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties

gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie