Uw dakgoot of bakgoot maken met EPDM als dakbedekking?

EPDM met grind vaak de juiste dakbedekking

Uw dakgoot of bakgoot maken? Al gedacht aan een EPDM oplossing?

Bij de renovatie van een woning moet dikwijls ook de dakgoot of bakgoot grondig onder handen genomen worden. Voor de finale afwerking is er de keuze tussen EPDM of traditionele roofing als dakbedekking. Naast de gekende pluspunten van een veel langere levensduur heeft EPDM nog tal van andere voordelen in vergelijking met roofing.

 

 

 

In tegenstelling tot roofing komt er bij het plaatsen van EPDM geen vlam aan te pas. Zeker voor het herstellen van een dakgoot of bakgoot is dat van groot belang. Wanneer je met een brander aan een dakgoot of bakgoot werkt, dan loop je altijd risico’s.

Voor je het weet, veroorzaak je schade aan de onderliggende houten dakconstructie. Ook de dakgoot of bakgoot zelf bestaat meestal uit hout. Niet zelden ontstaat er een volledige woningbrand tijdens het branden van roofing in een dakgoot of bakgoot.

Plat dak geballast en gekleefd systeem

Voordelen van EPDM in dakgoot

Bij EPDM daarentegen komt er geen vlam aan te pas. De plaatsing is bijzonder eenvoudig en verloopt heel snel. Hierdoor bespaar je fors op de arbeidskosten. Zo kan de EPDM in één grote naadloze folie geplaatst worden. Bovendien wordt deze folie gewoon verlijmd op de onderliggende constructie. Vervolgens is het nog van belang om de hoeken en de tappunten vakkundig af te werken én alles is klaar.

Ook moet er geen kimfixatie worden aangebracht. De overspanning bij een dakgoot of bakgoot is minder dan één lopende meter. In dat geval is de contactlijm voldoende sterk om de trekkrachten op de EPDM-folie probleemloos op te vangen.

Levensduur van minstens 50 jaar

Met EPDM ben je verzekerd van een levensduur van minstens 50 jaar. Dit materiaal is volledig bestand tegen de inwerking van UV-stralen van de zon. Bij traditionele roofing is dit niet het geval. Deze heeft sterk te lijden onder de jarenlange blootstelling aan de zon.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties

gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie