Hoe wordt de prijs van EPDM becijferd?

EPDM met grind vaak de juiste dakbedekking

Hoe wordt de prijs van EPDM dakbedekking becijferd?

In tegenstelling tot wat u zou vermoeden, stijgt de prijs van EPDM als dakbedekking niet evenredig met de grootte van het dak. Sterker zelfs, des te groter het dak, des te relatief goedkoper wordt EPDM. We vertellen u graag meer over hoe de kostprijs van een plat dak in EPDM wordt berekend.

EPDM wordt geplaatst in de vorm van grote naadloze folies. Zo heeft Dakrubbercentrale EPDM-folies in voorraad die een totale oppervlakte hebben van 15,25 meter breed en 61 meter lang. Om deze uit te rollen, is er niet veel meer tijd nodig dan het uitrollen van een folie van bijvoorbeeld slechts 10 op 2 meter. Daardoor stijgt de prijs niet in verhouding tot het dakoppervlak.

 

Aantal ‘details’ telt

Een eenvoudig standaarddak heeft altijd vijf afwerkingen nodig: vier hoeken en één regenwaterafvoer. In sommige gevallen kan het aantal noodzakelijke afwerkingen sterk oplopen door lichtkoepels, schouwdoorvoeren, ventilatiebuizen, kabeldoorvoeren,…

Het afwerken van een zogeheten ‘detail’ vraagt arbeidstijd en vakmanschap, en dit kost geld.

 

Wat is dus bepalend voor de prijs?

Enerzijds dus de oppervlakte van het dak, des te groter, des te goedkoper.

Anderzijds het aantal aan te werken dakdetails: hoe meer details des te duurder.

 

Elke aanwerking van EPDM tegen deze obstakels vraagt tijd en verhoogt de kostprijs. Daarom vindt Dakrubbercentrale het belangrijk om voor een prijsofferte de toestand van het dak persoonlijk te controleren. Zo zien we met eigen ogen welke afwerking er nodig is.

Plat dak geballast en gekleefd systeem

Prijsvergelijking

Wanneer we de prijsvergelijking maken met de traditionele roofing, dan stellen we vast dat EPDM bij nieuwbouw meestal goedkoper is. Zo moet roofing in meerdere lagen gebrand worden, terwijl één laag EPDM volstaat voor een dak met een levensduur van meer dan 50 jaar.

 

Bij renovatie is roofing vaak goedkoper, omdat hier slechts één extra laagje bovenop de versleten roofing wordt gebrand. Op de lange termijn is EPDM ook bij renovatie de beste koop. Zo kiest u voor een duurzame oplossing met een lange levensduur.

 

Groeiende populariteit

Dankzij de groeiende populariteit van EPDM de afgelopen jaren is de prijs van dit materiaal niet of nauwelijks gestegen. Aangezien bitumen een krimpende markt kent, wordt dit materiaal duurder. Daardoor komt EPDM, naast de superieure kwaliteit, ook steeds meer als uiterst prijsgunstig uit de bus.

 

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VOOR JOUW PLAT DAK?

Contacteer onze dakadviseurs voor advies op maat

Bekijk hier enkele realisaties

gekleefde epdm lichthellend dak

Prijsofferte voor nieuwbouw

Advies op maat voor renovatie