Vier redenen waarom EPDM de perfecte vervanger is van roofing

26 okt 2017

Vier redenen waarom EPDM de perfecte vervanger is van roofing

Toegevoegd door in EPDM, Roofing

Is je roofing aan vervanging toe? Waarom geen andere dakbedekking overwegen? EPDM, bijvoorbeeld. Die gaat niet alleen veel langer mee, maar is ook eenvoudig te herstellen en onderhoudsarm. In dit artikel lijsten we de belangrijkste voordelen van EPDM op.

1) Grote elasticiteit

EPDM is de ideale dakbedekking voor platte of lichthellende daken. Het is een kunstrubber dat minstens 50 jaar meegaat. Die lange levensduur heeft het te danken aan zijn elasticiteit. Synthetisch rubber zet zonder problemen uit en krimpt in naargelang de weersomstandigheden. Ook jarenlange blootstelling aan uv-stralen heeft geen invloed op de elasticiteit van EPDM.

Met andere woorden: je dak is gewapend tegen alle mogelijke weersomstandigheden.

2) Geschikt voor nieuwe daken en renovatie

EPDM kan geplaatst worden op nieuwe daken, maar biedt ook een prima oplossing als dakrenovatie. De folie kan eenvoudig bovenop bestaande roofing worden geïnstalleerd. Ook bij een lek of wanneer je dak niet voldoende isoleert, biedt EPDM een oplossing. Het is eenvoudig te herstellen en is dan weer volledig waterdicht.

3) Perfect voor regenwaterrecuperatie

Een plat dak is ideaal voor regenwaterrecuperatie. Tenminste, als de dakbedekking solide is en geen deeltjes afscheidt bij rechtstreeks contact met water. EPDM is zo’n materiaal. Er is geen extra coating nodig en er bestaat ook geen kans op verzuring van het regenwater.

4) Veilige, ‘koude’ plaatsing

In tegenstelling tot roofing kan EPDM ‘koud’ geplaatst worden. Er komen, met andere woorden, geen vlammen aan te pas. Let wel, een EPDM-dak moet wel deskundig geplaatst worden door een ervaren dakwerker. Dat kan op twee manier: met lijm of mechanisch. De eerste methode is ideaal voor onregelmatige dakvlakken.

Ben je op zoek naar een specialist in EPDM? Wil je je huidige dak laten herstellen of renoveren? Wij zorgen voor een deskundige plaatsing.

Neem contact met ons op.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn