Kan je EPDM installeren op een schuin dak?

27 jul 2018

Kan je EPDM installeren op een schuin dak?

Toegevoegd door in EPDM

De EPDM-dakbedekking is ideaal voor een plat dak. Daarom is de techniek ook ontworpen. Maar wil je de rubberen EPDM-folie gebruiken om een schuin dak waterdicht te maken? Met andere woorden, kan EPDM installeren op een schuin dak?

EPDM installeren op een schuin dak? 

Je kan EPDM in se overal plaatsen, op vrijwel alle platte en licht hellende daken. En inderdaad, ook op een schuin dak. We hebben zelfs al EPDM geplaatst tegen gevels en tegen plafonds in een binnenruimte. Maar eigenlijk is de dakbedekking speciaal ontworpen voor platte tot licht hellende daken. Je kan van die standaard afwijken, technisch vormt dat geen enkel probleem. Maar dat heeft uiteraard zijn impact. En niet het minst op de prijs. EPDM plaatsen op een schuin dak lukt zeker, maar dan gaat het kostprijs ook heel schuin de hoogte in. Dan wordt het met andere woorden erg duur. En als we zeggen erg duur, dan hebben we het over een veel hogere kostprijs dan wanneer je een gewoon pannendak plaatst. Waarom zou je dan kiezen voor een EPDM-dak?

Enkel in uitzonderlijke gevallen

We plaatsen EPDM enkel in uitzonderlijke gevallen op schuine daken, gevels en plafonds. Bijvoorbeeld als de architect erop staat. Maar EPDM plaatsen op een te schuine helling doen we zeker niet standaard. Daar kies je enkel voor als je iets heel speciaals wilt doen en wilt afwijken van de normale gang van zaken. Kortom, als je een beetje wilt opvallen. Maar daar staat wel een hoog kostenplaatje tegenover.

EPDM toepasbaar van plat tot licht hellend

Een plat dak kent iedereen, maar wat bedoelen we met ‘Ook toepasbaar op een licht hellend dak’? Met licht hellend bedoelen we een helling tot wel 20graden. Maar dat is dan wel het maximum. Als je dak meer helt, dan kies je het best voor een andere oplossing zoals dakpannen of zink.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn