Hoe werkt afschotisolatie bij een plat dak?

16 sep 2015

Hoe werkt afschotisolatie bij een plat dak?

Toegevoegd door in Plat dak

Ook bij een plat dak moet het water naar één punt lopen zodat het via een tapbuis kan worden afgevoerd naar de regenwaterput of een ander systeem. Daarvoor moet in het plat dak een helling gecreëerd worden.

 

Traditionele daken?

Bij traditionele platte daken wordt het dak daarvoor ‘uitgechapt’. Dit betekent dat er op de vlakke betonnen liggers een chapelaag komt. Bij houten constructies wordt de helling mee uitgetimmerd in een bepaalde helling.

 

Afschot via de isolatieplaten

Wij adviseren voor een plat dak een afschot dat ingewerkt zit in de isolatieplaten. Dit bespaart veel geld, want je moet geen afzonderlijke chape meer laten plaatsen.

 

Bovendien win je ook heel wat ruimte, die je bijvoorbeeld kan gebruiken voor extra isolatie. Je slaat dus twee vliegen in één klap.

 

Ons advies: gebruik de isolatie voor het afschot

Bij de aanleg van een dakbedekking in EPDM plaatsen wij in de meeste gevallen ook de nodige isolatie in PIR. Daarbij adviseren wij dus steeds om het afschot te voorzien via de isolatieplaten.

 

Bij nieuwbouwprojecten

Deze optie is allereerst mogelijk bij nieuwbouwprojecten. Het plat dak heeft nog geen chape, waardoor de isolatieplaten perfect voor het nodige afschot kunnen zorgen.

 

Bij renovatie van een plat dak

Ook bij de renovatie van een plat dak met EPDM kan het afschot met de isolatie uitgevoerd worden. Zo kan je bijvoorbeeld bepaalde verzakkingen in het dak wegwerken. Deze verzakkingen zorgen vaak voor plasvorming.

 

Ook wanneer je de tapbuis moet verplaatsen, kan een afschot met isolatie een eenvoudige en goedkopere oplossing bieden.

 

Prijs weten voor een dakbedekking in EPDM, met het afschot verwerkt in de isolatie? Contacteer Dakrubbercentrale. Wij komen vrijblijvend langs voor een plaatsbezoek.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn