EPDM Firestone

Dakrubbercentrale werkt momenteel al 19 jaar exclusief samen met het kwaliteitsmerk Firestone voor EPDM dakbedekkingen. Sinds 1998 behoren we onafgebroken tot de selecte groep van officiële Master Contractors van dit merk. Een titel die we telkens opnieuw moeten verdienen: regelmatig controleert Firestone de EPDM daken die we met hun systemen maken. We zijn de enige Europese firma die al zolang onafgebroken deze erkenning bezit.

Voordelen EPDM

We zetten kort de voordelen van EPDM nog even op een rijtje:

  • Een dak in EPDM haalt probleemloos een levensduur van minimum 50 jaar.
  • Het is uitermate geschikt voor renovatie, omdat de folie – aangevuld met isolatie – op de bestaande dakbedekking kan worden aangebracht.
  • Schadelijke UV-stralen hebben geen impact op het materiaal.
  • De elasticiteit van 400% voorkomt scheuren of breuken.
  • EPDM wordt aangebracht zonder vlam.

Kwaliteitsonderdelen

Om de verwachte levensduur van minimum 50 jaar voor een plat dak in EPDM te kunnen garanderen, moet elk onderdeel van het systeem van hoogstaande kwaliteit zijn. Niet alleen de kwaliteit van de folie is daarbij van belang, alle afgestemde toebehoren tellen meer dan mee. Zo kiezen wij bijvoorbeeld voor de beste anticorrosieve schroeven en Belgische dakrandprofielen.

Ervaren plaatser

Naast de kwaliteit van het materiaal moet de plaatsing volgens de regels van de kunst verlopen. Zo voorzien wij voor elk project kimfixatie rondom het dak. Deze mechanische verankering met gewapende folie verhindert dat het krimpen en uitzetten van de folie door wisselende weersomstandigheden tot problemen leidt. Voor elk project vanaf een breedte van één meter passen wij deze kimfixatie zonder uitzondering toe.

EPDM van Firestone

Wanneer u kiest voor Dakrubbercentrale, kiest u meteen ook voor EPDM van Firestone. Wij staan volledig achter de superieure kwaliteiten van dit merk. Dit vertrouwen is wederzijds. Als enig bedrijf zijn wij reeds 7 maal genomineerd tot Master Contractor. Dit betekent dat onze technici voortdurend trainingen volgen met de Firestone producten. Daarnaast moeten wij elk gerealiseerd dak melden aan Firestone, waarna steekproefsgewijs strenge controles volgen. Elke twee jaar evalueert Firestone of wij de titel van Master Contractor voor een volgende periode waard zijn.

Interesse in onze diensten?

Stuur een mail naar info@dakrubbercentrale.be.