EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking: levensduur van 50 jaar en langer

EPDM overtreft op alle vlakken de traditionele roofing als dakbedekking voor een plat of lichthellend dak. EPDM beschikt als kunstrubber over verschillende eigenschappen die – mits een vakkundige plaatsing – garant staan voor een zorgeloze levensduur van 50 jaar en langer. Vooral op vlak van waterdichtheid scoort een dakbedekking in EPDM-folie uitstekend. EPDM is zowel geschikt voor dakrenovatie als nieuwe daken. Ook wanneer u heeft af te rekenen met een lekkend plat dak of een ontoereikende dakisolatie biedt EPDM de perfecte oplossing.

 • Nooit scheuren of breuken

  EPDM-folie heeft een elasticiteit van 400% en is volledig resistent tegen de inwerking van UV-stralen. Dit maakt van synthetische rubber de ideale onderhoudsvrije dakbedekking. Onder invloed van de temperatuurschommelingen ’s winters en ’s zomers krimpt en zet de EPDM-folie uit zonder risico op scheuren of breuken. Ook een jarenlange blootstelling aan de zon heeft geen invloed op de uitstekende elastische eigenschappen. Tal van verouderingsproeven bevestigen deze unieke eigenschappen.

 • Ideaal voor waterrecuperatie

  EPDM is uiterst geschikt voor systemen die het regenwater van uw plat dak recupereren voor hergebruik. Zo geeft EPDM als solide materiaal geen afscheiding van losse deeltjes die een recuperatiesysteem kunnen blokkeren. Ook een extra coating is niet nodig.

 • Een plaatsingsysteem voor elke dakstructuur

  Bij het plaatsen van EPDM komen er nooit vlammen aan te pas, wat meteen positief is voor de brandveiligheid. We spreken dus altijd van een ‘koude’ plaatsing. Wel bestaan er verschillende plaatsingssystemen. U mag rekenen op het nodige deskundig advies om voor uw plat dak de juiste werkwijze te selecteren.

  Voor elke soort dakopbouw hebben wij een oplossing in huis. In elk geval leent EPDM-folie zich voor een snelle plaatsing. We zetten kort de verschillende plaatsingsmogelijkheden op een rijtje.

  • Ballast
   De EPDM-dakbedekking wordt netjes op zijn plaats gehouden door de zware last van kiezels, terrastegels of een daktuin. Het spreekt voor zich dat we deze methode alleen voorstellen wanneer uw dak over voldoende draagkracht beschikt.
  • Verlijmen
   Met een gespecialiseerde lijm bevestigen we de EPDM-folie op uw plat dak. Deze plaatsingsmethode is ideaal voor vreemde dakvormen en onregelmatige dakvlakken, maar kan alleen wanneer het onderliggende dakmateriaal zich leent tot verlijmen.
  • Mechanische bevestiging
   Voor mechanische bevestiging bestaan er twee methodes. In de eerste methode wordt de EPDM-folie niet geperforeerd, maar wordt deze ‘gekleefd’ op mechanisch bevestigde strips die zich volledig onder de folie bevinden.In de tweede methode gaan de bevestigers wel door de EPDM-folie. De EPDM wordt op zijn plaats gehouden door latten bovenop de folie. Uiteraard werken we alles volledig waterdicht af. De keuze van bevestigers hangt af van de onderliggende dakstructuur.
Wenst u een vakkundige uitvoering van een dakbedekking in EPDM? Ontdek waarom u best kiest voor Dakrubbercentrale.

Is uw plat dak toe aan een grondige renovatiebeurt of wenst u een dakbedekking op een nieuw plat dak? Contacteer ons voor een plaatsbezoek en een vrijblijvende offerte.