Hoe wordt de prijs voor een dak in EPDM bepaald?

16 jul 2015

Hoe wordt de prijs voor een dak in EPDM bepaald?

Toegevoegd door in EPDM, Plat dak

Net zoals bij alle werken in de bouwsector, wordt de prijs voor een dakbedekking in EPDM bepaald door twee grote factoren: de kost van het materiaal en de werkuren. Beide factoren hebben naast de prijs uiteraard ook een belangrijke invloed op de kwaliteit en de levensduur van het dak.

 

Materiaalkost?

Voor een dakbedekking in EPDM is het qua materiaal belangrijk om te kiezen voor gecertificeerd kwaliteitsmateriaal van een gerenommeerde leverancier. Alleen dan bent u zeker van de lange probleemloze levensduur van vijftig jaar en meer. Ook adviseren wij om niet te besparen op de dikte en te gaan voor onze standaarddikte van 1,52 mm. Deze minimale meerkost levert u grote voordelen op.

 

Wat bepaalt de prijs van een dak in EPDM?

De kost van de EPDM is evenwel niet van doorslaggevend belang voor de finale kostprijs. Zo zou je denken dat een dak in EPDM vooral wordt berekend in oppervlakte. Het kan evenwel perfect zijn dat een dak van 50 m² goedkoper is dan een dak van 100m². Bij EPDM komt het er vooral op aan om het aantal aan te werken details op te tellen.

 

Zo bevat een standaarddak minstens vier hoeken een één afvoer voor het regenwater. Dit betekent dat er vijf hoeken goed moeten worden aangewerkt. Dit vraagt de nodige werktijd, en dus de bijhorende kost. Elke aanwerking moet een kimfixatie hebben en vraagt het nodige snijwerk.

 

Wanneer datzelfde dak een koepel bevat, dan komen er meteen vier aanwerkingen bij. Tel dus maar eens uit voor een dak dat vier of meer dakkoepels heeft. De oppervlakte van het dak is dus niet de doorslaggevende factor, wel het aantal aanwerkingen.

 

Een definitieve prijs valt dan ook pas te bepalen na een calculatie van de oppervlakte en het aantal aanwerkingen.

 

Prijs weten van een dakbedekking in EPDM? Contacteer Dakrubbercentrale. Wij komen vrijblijvend langs voor een plaatsbezoek.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn