Blog

25 jul 2017

Je dak afwerken als dakterras? Hier hou je best rekening mee!

Toegevoegd door in EPDM, Plat dak

Wanneer je een bestaand plat dak wilt afwerken als dakterras, dan hou je best rekening met een aantal zaken. In elk geval is het gemakkelijker om je dak af te werken als dakterras op een plat dak met EPDM in plaats van roofing. Als je dus ook je dakbedekking nog wilt vervangen, dan kies je beter voor EPDM. We leggen in deze blog uit waarom.

Lees meer →
18 jun 2017

Is het mogelijk je oude roofing te bekleden met EPDM?

Toegevoegd door in EPDM, Plat dak, Roofing

Woningen ouder dan 25 à 30 jaar kampen vaak met een versleten roofing. Door de vele naden is roofing bijzonder kwetsbaar voor lekken, zeker na een jarenlange blootstelling aan zonnestralen. In plaats van je oude roofing te verwijderen, kan je perfect de bestaande versleten roofing behouden en deze bekleden met een nieuwe dakbedekking in EPDM.

Lees meer →
22 mei 2017

Uw dakgoot of bakgoot maken? Al gedacht aan een EPDM oplossing?

Toegevoegd door in Dakgoot, EPDM

Bij de renovatie van een woning moet dikwijls ook de dakgoot of bakgoot grondig onder handen genomen worden. Voor de finale afwerking is er de keuze tussen EPDM of traditionele roofing als dakbedekking. Naast de gekende pluspunten van een veel langere levensduur heeft EPDM nog tal van andere voordelen in vergelijking met roofing.

Lees meer →
11 mei 2017

Waarom schieten de prijzen van PIR-isolatie door het dak?

Toegevoegd door in Isoleren

Sinds eind 2016 zijn de aankoopprijzen van PIR-isolatie al bijna 30% gestegen en heerst er wereldwijd een schaarste van dit isolatiemateriaal op de bouwmaterialenmarkt. Als dakbedrijf zoeken we in nauwe samenspraak met onze klanten per project naar de beste oplossing om met deze uitzonderlijke situatie om te gaan. We vertellen je in deze blog graag meer over de redenen van de prijsstijgingen, de schaarste op de markt én hoe wij als Dakrubbercentrale deze vervelende situatie aanpakken.

PIR-isolatie – waarbij PIR staat voor polyisocyanuraat – is een uitstekend isolatiemateriaal voor platte daken. PIR garandeert een bijzonder hoge isolatiewaarde voor een beperkte dikte. Voor vele projecten adviseren wij dan ook het gebruik van PIR als isolatiemateriaal.

Lees meer →
27 apr 2017

EPDM versus traditionele roofing: wat is nu precies het verschil?

Toegevoegd door in EPDM, Plat dak, Roofing

Eén van de belangrijke beslissingen bij de aanleg van een licht hellend of een plat dak is de keuze van EPDM of traditionele roofing voor de dakbedekking. Veel mensen beseffen nog niet de talrijke voordelen van EPDM, waardoor ze automatisch voor roofing kiezen. Ze missen dan wel tal van voordelen. In deze blog zitten we de verschillen tussen EPDM en roofing helder op een rij.

Lees meer →
21 mrt 2017

Wat zijn de voordelen van PIR voor het isoleren van je plat dak?

Toegevoegd door in EPDM, Isoleren, Plat dak

PIR – voluit polyisocyanuraat – is een uitstekend materiaal om je plat dak te isoleren. Dakrubbercentrale adviseert steeds om PIR-isolatie te plaatsen waar je een plat dak met EPDM maakt. PIR biedt een maximale isolatiewaarde voor een minimale dikte. Bovendien zijn platen in PIR perfect beloopbaar. We zetten de voordelen van PIR isolatie voor een plat dak helder op een rij.

Lees meer →
16 feb 2017

Waarom is EPDM de perfecte basis voor een groendak of daktuin?

Toegevoegd door in EPDM, groendak, Plat dak

EPDM als dakbedekking past perfect bij de aanleg van een groendak of daktuin. Zo wordt EPDM meestal in een naadloos vlak geplaatst – of met een minimum aan naden – wat het risico op wortelingroei sterk beperkt. In deze blog belichten we de verschillende voordelen van EPDM als basis voor een groendak of daktuin.

Lees meer →
25 jan 2017

Wat is het nut van een dampscherm bij een plat dak in EPDM?

Toegevoegd door in EPDM

Een dampscherm is onmisbaar in een geïsoleerd plat dak. Dat geldt zowel voor een plat dak in EPDM als een plat dak met traditionele roofing. Het dampscherm verhindert dat het vocht uit de binnenruimtes condenseert in de isolatie. Wanneer dit toch gebeurt, dan ontstaat er vochtophoping waarna dit vocht naar beneden kan lekken.

Lees meer →
19 dec 2016

Is EPDM wel een ecologisch dakbedekking?

Toegevoegd door in EPDM

EPDM is een uiterst ecologische dakbedekking. De lange levensduur van vijftig jaar en meer speelt allereerst een belangrijke rol in de duurzaamheid van EPDM. Daarnaast is het een inert ‘dood’ materiaal dat geen enkele giftige stof afgeeft aan de natuur. Zelfs natuurorganisaties als Greenpeace beschouwen EPDM als een duurzaam bouwmateriaal voor de toekomst.

Lees meer →
10 nov 2016

Wat betekent kimfixatie als het over EPDM daken gaat?

Toegevoegd door in EPDM

Een kimfixatie is absoluut noodzakelijk als je EPDM op een correcte en vakkundige manier wilt plaatsen. Met kimfixatie komt EPDM nooit los, ook niet in de hoeken. Als je kiest voor Dakrubbercentrale dan kies je altijd voor EPDM mét vakkundig geplaatst kimfixatie.

Lees meer →