Blog

16 mei 2018

Zo dik moet EPDM-dakbedekking zijn

Toegevoegd door in EPDM

Hoe dik moet EPDM-dakbedekking zijn? Met andere woorden, hoe dik moet de rubberen EPDM-folie zijn om platte daken 50 jaar lang waterdicht te maken? Wij van Dakrubbercentrale werken minstens met de minimale standaarddikte van 1,14 mm, zoals voorgeschreven door Europa. Daarnaast bieden we een tweede variant aan die een dikte heeft van 1,52 mm. Er bestaat nog een dunnere folie van 0,8 mm, maar die wordt vooral gebruikt om vijvers waterdicht te maken.

Lees meer →
19 apr 2018

Hoe kan je een plat dak laten afwateren?

Toegevoegd door in Plat dak

Er blijft te veel water op je plat dak staan. Je maakt je zorgen dat het vochtproblemen zal opleveren, of dat je dak te veel gewicht moet dragen. Je wilt per se je plat dak afwateren, indien mogelijk morgen al. Rustig maar, panikeren is echt niet nodig!

Lees meer →
26 mrt 2018

Voordelen van een onderhoudscontract voor een plat dak

Periodiek dakonderhoud is essentieel om schade aan je plat dak te voorkomen. Daarom raden wij alle eigenaars van een plat dak aan een onderhoudscontract af te sluiten. De dakwerker controleert het dak een paar keer per jaar en voert indien nodig kleine herstellings- en reinigingswerken uit zodat lekken en andere schade geen kans maken. In dit artikel kom je meer te weten over de voordelen van een onderhoudscontract.

Lees meer →
19 feb 2018

Tover je plat dak om in een prachtig zonneterras met kunstgras

Van je plat dak een prachtig zonneterras maken? Dan breng je bovenop de EPDM een laag kunstgras aan in de kleur die je wenst. Een tafeltje en wat ligstoelen erbij en je hebt een geweldige tuin bovenop je dak. Inspiratie nodig voor jouw dakterras? Lees snel verder!

Lees meer →
23 jan 2018

EPDM op bitumen plaatsen: zo ga je te werk

Toegevoegd door in EPDM, Plat dak

Ben je op zoek naar duurzame, betrouwbare en eenvoudig installeerbare dakbedekking voor je plat dak? Dan is EPDM de beste keuze. EPDM kan bovenop oude dakbedekking zoals bitumen worden geïnstalleerd. De oude dakbedekking kan dus gewoon blijven liggen. En dat drukt dan weer de prijs. In dit artikel leggen we uit hoe je te werk gaat als je EPDM op bitumen wil installeren.

Lees meer →
21 dec 2017

Wat zijn de EPB-eisen voor een dak?

Heb je bouwplannen? Dan moet je nieuwbouwwoning beantwoorden aan de huidige EPB-eisen. En ook wie wil renoveren, moet rekening houden met de geldende energienormen. Een degelijke dakisolatie draagt bij tot een energiezuinige woning. Sinds 1 januari 2015 is de minimumnorm voor dakisolatie een R-waarde van 0,75 m² K/W. Wat dat precies betekent, lees je in dit artikel.

Lees meer →
15 nov 2017

Zonnepanelen op een EPDM-dak installeren: hoe gaat het in zijn werk?

Toegevoegd door in EPDM

Ook zonder subsidies zijn zonnepanelen een uitstekende oplossing om op een duurzame en voordelige manier in je energie te voorzien. Zonnepanelen worden vooral op hellende daken geplaatst, maar kunnen ook op een plat dak geïnstalleerd worden. Ook wanneer de dakbedekking uit EPDM bestaat. In dit artikel lijsten we op waar je in dat geval rekening mee moet houden.

Lees meer →
26 okt 2017

Vier redenen waarom EPDM de perfecte vervanger is van roofing

Toegevoegd door in EPDM, Roofing

Is je roofing aan vervanging toe? Waarom geen andere dakbedekking overwegen? EPDM, bijvoorbeeld. Die gaat niet alleen veel langer mee, maar is ook eenvoudig te herstellen en onderhoudsarm. In dit artikel lijsten we de belangrijkste voordelen van EPDM op.

Lees meer →
18 sep 2017

Kan je een lek in roofing altijd herstellen?

Toegevoegd door in EPDM, Roofing

Is er een lek in de roofing? Dan moet die zo snel mogelijk gedicht worden. Maar is herstel wel altijd mogelijk? In dit artikel gaan we dieper in op de voorwaarden waaraan moet voldaan zijn om roofing goed te kunnen herstellen. Is er niet aan de voorwaarden voldaan, dan dringt een renovatie zich op.

Lees meer →
21 aug 2017

Je plat dak herstellen? Zo ga je te werk

Toegevoegd door in EPDM, Plat dak

Een lek in een plat dak is meestal het gevolg van een gebrekkig onderhoud of natuurlijke slijtage. Vuil in combinatie met (zuur) regenwater kan in bepaalde omstandigheden leiden tot scheuren of barsten in de dakbedekking. Wie zijn plat dak schoon houdt, kan dus heel wat problemen voorkomen. Loopt je dak toch averij op? Hou dan rekening met deze tips.

Lees meer →